Oktober ~ borstkankermaand

17 oktober 2023

In mijn praktijk spreek ik geregeld vrouwen met borstkanker. We weten allemaal dat het (te) vaak voorkomt. Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen in Nederland. Maar liefst 1 op de 7 krijgt ermee te maken.

Jaarlijks sterven er ongeveer 3000 vrouwen aan borstkanker. Dat is natuurlijk te veel. Vandaar ook deze maand die vooral over bewustwording, preventie en er snel bij zijn gaat.

Gelukkig worden de behandelingen steeds beter en sterven er minder vrouwen aan. Vooral die er snel bij zijn. Maar hoe eng is het om die eerste afspraak met je huisarts te maken als je iets voelt of ziet?

En dan nog, de behandelingen mogen dat steeds beter worden, maar waarom nou net jij? Hoe moet je nu verder met je dagelijkse leven terwijl je niet meer helder na kunt denken, vermoeid bent en allerlei andere klachten erbij krijgt?

Ik ben er voor je. Als je het even niet meer ziet zitten, als je verder wilt kijken dan die k-zooi, voor je partner, voor het leven na de behandeling. Ook als je geen borstkanker hebt maar een andere vorm, natuurlijk. Zoek je ondersteuning? Ik reik je mijn hand.

Home Nieuws & agenda Oktober ~ borstkankermaand